Dropin – dåp og dropin – vigsel i Namsos kirke samme dag


Lørdag 30. september kl. 10.00 – 13.00 

Laget av Gunn Ågot Leite

Denne dagen går det an å stikke innom Namsos kirke og få ordnet en dåp eller en vigsel. Ved dåp går det an å møte opp uten å gjøre andre praktiske forberedelser enn å ha med seg fødselsattest/ID og faddere. Ved vigsel må det på forhånd ordnes en prøvingsattest som tas med til kirka. Det gjøres ved å fylle ut og sende inn skjema på skatteetatens nettsider Ekteskap i Norge - Skatteetaten

Dropin – dåp er like stort, og selvsagt like gyldig, som en dåp i en vanlig gudstjeneste, og alle kan bli døpt i en dropin – dåp, så lenge du ikke er døpt fra før. Du må ha en kort samtale med en prest rett før dåpen finner sted. Du kan ha med egne faddere (minst 2 stykker), eller så kan kirka stille med faddere for deg. Les mer om faddere her: Å være fadder i dåp - Den norske kirke (kirken.no)

Et ekteskap inngått i en dropin – vigsel er også like stort og like gyldig som en vanlig kirkevigsel. Det er kanskje først og fremst et alternativ for dere som går med gifteplaner, men som ikke helt har funnet en passende anledning, eller som ikke ønsker å bruke masse penger på å få det gjort. Ved en dropin – vigsel må du også ha en kort samtale med prest før vielsen gjennomføres. Du må ha med minst 2 forlovere, attest på at ekteskap kan inngås, og gyldig ID. Det anbefales at skjema til skatteetaten sendes inn så fort som mulig da det kan være noe saksbehandlingstid. En attest er gyldig i 4 måneder etter at den er utstedt.

Det er ikke et krav at den som døpes eller de som vies bor i Namsos kommune. Arrangementet er åpent for alle.

Dåpskjole til UTLÅN
En av menighetens frivillige har sydd dåpskjole det er mulig å få låne.

Den er klar til bruk til DROP-IN dåp i Namsos kirke lørdag 30. september.

Alle kan selvfølgelig bli døpt i akkurat hva de vil av klær. Større barn og voksne må uansett kle seg selv, menigheten tilbyr bare utlån av kjole til de minste.

Dere er velkomne til å ta kontakt om arrangementet: 
74216440
Epost: post@kirken.namdal.no

Tilbake
Del